Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Cilt Lekesi Giderici ve Önleyici Bakım Ürünleri

25-03-2024 21:17
Cilt Lekesi Giderici ve Önleyici Bakım Ürünleri

Cilt Lekesi Giderici ve Önleyici Bakım Ürünleri

Cilt lekeleri, cildin kusursuz görünümüne gölge düşüren bir sorundur. Güneş, sağlıksız beslenme, düzensiz uyku, ortam kirliliği, stres gibi birçok dış etken bu sorunun kaynağı olabilir. Cilt sağlığın yansımasıdır. Bu durumda rutin cilt bakım ürünleri yetersiz kalsa da bu yazımızda güçlü etkili yöntemlerden bahsedeceğiz.


Cilt lekeleri nelerdir?

Birçok kişinin hayatının bir döneminde çeşitli nedenlerden dolayı karşı karşıya kaldığı bir sorun olan cilt lekeleri; bazı insanlarda küçük ve belirsiz olurken bazılarında ise gözle görülür ve kişinin özgüvenini etkileyecek kadar büyük ve belirgin olabiliyor. Bu durumdan rahatsız olunduğunda ise güçlü bir yardımcı arayışına giriliyor.

Lekeyi cilt üzerinde görünen herhangi bir renk veya kusur olarak tanımlayabiliriz. Lekelerin tam bir tanımını yapmak zor olsa da cilt üzerindeki zamanla birçok değişikliği leke olarak adlandırmak mümkündür. Kişi tarafınca estetik kaygı oluşturmayacak lekeler herhangi bir müdahale ve tedavi gerektirmez.


Belli başlı cilt lekelerinden bazıları şunlardır:


AKNE: Cilt üzerinde akne oluşumu sebebiyle ciltte yara izi, kabarcıklar ve siyah lekeler belirir.

YARA İZLERİ: Bunun sebebi zamanla cilt üzerinde kendini gösteren akne sivilce gibi durumların yanı sıra kazalar, yaralanmalar veya ameliyatlar sonrasında da yara izlerini vücudumuzda taşırız.

SİVİLCE: Ciltte akne oluşumu sonrası iltihaplı ve kızarık şişlikler meydana gelir.


Cilt lekeleri nasıl ve neden oluşur?

Cilt üzerindeki lekelerin geniş kapsamlı olduğu düşünüldüğünde dolayısıyla buna neden olan etkenler de oldukça çeşitlidir.

Bunun başında genler gelir, kişinin genleri cilt tipini etkileyebilir ve leke oluşumuna sebebiyet verebilir. Güneşin zararlı UV ışınları, korumasız olarak uzun süre maruz kalındığında ciltte iltihaplanmayla birlikte tahrişe sebep olabilir, bu durumda leke oluşumu kaçınılmazdır.

Cildin sebum dengesini koruyamayıp aşırı yağ üretmesiyle ciltteki gözenekler tıkanır. Bu tıkanıklık sonucunda lekelenmeler meydana gelebilir.

Hormonal değişiklikler, adet döngüsündeki bozulmalar, gebelik gibi durumlarda da cilt üzerinde çeşitli lekelenmeler oluşabilmektedir.

Sağlıksız beslenilen, Fast food tüketilen, vücudumuza gerektiğinden fazla alınan şeker, tuz, gibi gıdaların da leke oluşumuna sebebiyet vermesi oldukça mümkündür.

Bununla birlikte çeşitli sağlık problemleri nedeniyle kullanılan ilaçlar cilt üzerinde leke oluşturabilmektedir.

Ciltte alerjik reaksiyona sebep olan, cilt için uygun olmayan bakım rutinleri, ciltte sebum, sivilce gibi durumların oluşmasına, gözeneklerin tıkanmasına sebebiyet verir bu durumlar da leke oluşumunda etkilidir.


Cilt lekeleri için tıbbi yöntemler olduğu gibi evde kolayla hazırlanabilecek kürler de zaman zaman faydalı olabilir. Özellikle gerçek, doğal yağlar hafif lekelerde etkilidir.


Cilt lekelerini önlemek için kullanılabilecek doğal yağlar hangileridir?

Çay Ağacı Uçucu Yağı (Tea Tree Essential Oil)

Günden güne doğal yağlara olan ilginin de artmasıyla birlikte popülerliğini koruyan bu uçucu yağ, mikrop öldürücü ve iltihap giderici özelliği ile gözler önündedir. Özellikle sivilceler ile savaşmakta kullanılır. Yaraların iyileşmesinde etkili olduğuna dair yapılan çalışmalar mevcut. Özellikle UV ışınlarının cilde verdiği zararı onarmada etkili rol oynar.


Limonotu Uçucu Yağı (Lemon Grass Essential Oil)

Sivilcelerle savaşma ve mikrop öldürücü özelliği güçlü olan bu uçucu yağ, aynı zamanda ciltteki ölü deriyi temizlemede yardımcı olur. Ölü hücreleri temizlerken de cildin renk tonunun eşitlenmesine katkı sağlar.


Ylang Ylang Uçucu Yağı (Cananga Odorata Essential Oil)

Özellikle aromaterapi karışımlarında sıklıkta tercih sebebi olan ylang ylang uçucu yağı cilt sorunlarında da tercih edilmektedir. 1015 de yapılan bir çalışmaya istinaden bu yağ cilt üzeirnde pigmentasyon oluşumun önüne geçer. Pigmentasyon artışı cildin genelinden daha koyu bir rengin ortaya çıkmasıdır. Ylang ylang uçucu yağı sayesindeki ciltteki lekelerin giderilmesinde tercih sebebidir.


Biberiye Uçucu Yağı (Rosmarinus Officinalis Essential Oil)

Kullanılan birçok leke bakımı ürünlerinin içeriğinde yerini koruyan Biberiye uçucu yağı cilt üzerinde renk eşitleme konusunda etkili olduğu düşünülmektedir. Yapılan birtakım araştırmalarda ise bu yağın sivilce oluşumunda etkili olan bir bakteriyi etkisiz hale getirdiğini göstermektedir.

 
Kuşburnu Çekirdeği Yağı (Rosa Canina Oil)

Cilt tonu eşitleme konusunda başarılı olan Kuşburnu çekirdeği yağı Göz altı morlukları ve lekeler için tercih edilir.


Cilt lekelerinde evde kullanılabilecek yağları seçerken dikkat edilmesi gereken hususlar vardır.

Bunlar:

Uçucu yağ seçiminde saf, katkısız, gerçek uçucu yağlar tercih edilmelidir. Fakat uçucu yağları cilde direkt olarak uygulamamak gerekir. Kendileri güçlü yağlardır ve cilt üzerinde kızarıklık, tahriş gibi durumlara sebebiyet verebilir. Bu nedenle önlemler alınarak kullanılabilir. Mesela sabit yağlar ile seyrelterek kullanmak en güvenli yoldur. Sabit yağlarda ise yine Üretim Yöntemi, saflığı Göz önünde bulundurularak tercih edilmelidir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.